Супа от охлюви



минути

порции

сложност
Съставки
- 10 бр. охлюви
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава лук кромид стар
- 1 картоф
- 1 морков
- 1/2 ч.ч. джинджифил
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 връзка розмарин
- 1 щипка естрагон
- 1 бр. яйчен жълтък
- 1 ч.л. къри
Начин на приготвяне
-
Охлювите се почистват и сваряват.
-
В тенджерка се затопля 1 с.л. зехтин и в него се запържва нарязаният на ситно лук, картофът, морковът, нарязан на ивици и настърганият джинджифил.
-
Добавя се сол, червен пипер, млян черен пипер, пресен розмарин и сух естрагон.
-
Добавят се нарязаните охлюви и се залива с бульона им.
-
Супата се оставя да поври за 10-15 минути на слаб огън, докато зеленчуците са напълно сварени.
-
Добавя се разбитият жълтък и 1 ч.л. къри. Оставя се да покъкри още няколко минути и се отстранява от огъня.
-
Сервира се с пресен розмарин.