Начало > Супи > Супа от лапад

Супа от лапад

Супа от лапад
50
x6
2
50
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука и морковите се нарязват на ситно и се слагат да се запържат леко в нагорещено олио. 

  2. Лапада се почиства добре, като се отстраняват дръжките и по-дебелите „жили“ от листата, след което се нарязва на ситно и се добавя към морковите и лука, за да се задуши. 

  3. Прибавя се около 1,5 л гореща вода, сол и черен пипер на вкус, а след като поври 10-тина минути и измитият ориз/фидето и супата се оставя да поври до тяхното сваряване (още около 10-15 минути). 

  4. След това тенджерата се сваля от котлона и супата се изчаква да изстине. 

  5. Яйцето и киселото мляко се разбиват добре. След като супата от лапад е поизстинала, се отделят няколко черпака бульон от нея и се добавя малко по малко към разбитите мляко и яйце, като се разбърква старателно. След това сместа се добавя бавно и внимателно в цялата супа. Разбърква се внимателно и се сервира.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък