Лука и морковите се нарязват на ситно и се слагат да се запържат леко в нагорещено олио.
Лапада се почиства добре, като се отстраняват дръжките и по-дебелите „жили“ от листата, след което се нарязва на ситно и се добавя към морковите и лука, за да се задуши.
Прибавя се около 1,5 л гореща вода, сол и черен пипер на вкус, а след като поври 10-тина минути и измитият ориз/фидето и супата се оставя да поври до тяхното сваряване (още около 10-15 минути).
След това тенджерата се сваля от котлона и супата се изчаква да изстине.
Яйцето и киселото мляко се разбиват добре. След като супата от лапад е поизстинала, се отделят няколко черпака бульон от нея и се добавя малко по малко към разбитите мляко и яйце, като се разбърква старателно. След това сместа се добавя бавно и внимателно в цялата супа. Разбърква се внимателно и се сервира.