Начало > Основни ястия > Спаначен киш без тесто

Спаначен киш без тесто

Спаначен киш без тесто|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. масло
  • 200 г гъби
  • 2 ч.л. сметана квасена
  • 4 бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. пармезан
  • 25 г брашно тип 500
  • 1 с.л. сметана течна
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 2 щипка чесън на прах
  • 2 щипка сол
  • 1/4 ч.л. лют сос "Хариса"
  • 300 г спанак
  • 2 ч.ч. сирене чедър

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 175 С.

  2. Намазнява се тавичка, подходяща за пай.

  3. Маслото се разтапя в тиган на средна температура. Добавят се нарязаните гъби и се готвят до омекването им (около 5 минути). Излишната мазнина се отцежда и гъбите се оставят настрана.

  4. В блендер се смесват двата вида сметана, яйцата, пармезана, брашното, лука, чесъна на прах, солта и лютивия сос. Блендират се до гладка смес и се прехвърлят в голяма купа.

  5. Добавят се гъбите, спаната и рендосаното сирене чедър ( 2 ч.ч.). Разбърква се леко. Сместа се изсипва в тавичката.

  6. Запича се до покафеняване, до суха клечка, около 45 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?