Спаначен киш без тесто
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 175 С.
-
Намазнява се тавичка, подходяща за пай.
-
Маслото се разтапя в тиган на средна температура. Добавят се нарязаните гъби и се готвят до омекването им (около 5 минути). Излишната мазнина се отцежда и гъбите се оставят настрана.
-
В блендер се смесват двата вида сметана, яйцата, пармезана, брашното, лука, чесъна на прах, солта и лютивия сос. Блендират се до гладка смес и се прехвърлят в голяма купа.
-
Добавят се гъбите, спаната и рендосаното сирене чедър ( 2 ч.ч.). Разбърква се леко. Сместа се изсипва в тавичката.
-
Запича се до покафеняване, до суха клечка, около 45 минути.