Начало > Основни ястия > Спагети на фурна с кайма, гъби и чедър

Спагети на фурна с кайма, гъби и чедър

Спагети на фурна с кайма, гъби и чедър|escape
30
x8
1
30
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С. Намазнява се тава за печене и се оставя настрани.

  2. Спагетите се сготвят според описанието на пакета. Изцеждат се от водата и се връщат в тенджерата.

  3. През това време в голям тиган се запържват каймата, лука, чушката. Каймата трябва да стане златисто кафява, а зеленчуците да омекнат. С дървена лъжица каймата се разделя, ако се слепва, докато се готви.

  4. Образувалата се на дъното мазнина се отцежда. Добавят се, без да се отцеждат, доматите, гъбите и маслините, ригана. Осатавя се да заври. Температура се намалява. Оставя се да поври непокрито за 10 минути.

  5. Половината от спагетите се слагат в тавата, след това половината от каймата със зеленчуците, поръсва се с настърган чедър. Пластовете се повтарят до изчерпване на количествата.

  6. В малка купа се смесват крем супата и водата, и ястието се полива отгоре.

  7. Поръсва се с настърган пармезан и се пече непокрито за около 30 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?