Сладкиш с малини
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пресятото брашно се слага в голяма купа, заедно с маята и захарта, ванилията, солта, затопленото мляко с маслото и яйцето. Омесва се тесто и се осатвя да втаса добре на топло (около 40 минути).
-
Малините се измиват и изцеждат.
-
Втасалото тесто се изважда от купата и се омесва добре върху набрашнена повърхност. Разстила се с размери 30х40 см. върху хартия за печене и се поставя в тавичка.
-
Малините се нареждат нагоре с вътрешната страна. Тестото се оставя да втаса още малко. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути. След като извадим сладкиша, го оставяме да изстине и го поръсваме с малко пудра захар.
-
По желание, можем да направим и смес от 100 г брашно, 100 г масло, 3 с.л. захар, която омесваме като трохи и поръсваме сладкиша, преди да го сложим да се пече.