Сладкиш с череши
минути
порции
сложност
Съставки
- 70 мл прясно мляко
- 80 г череши
- 4 яйца
- 200 г захар
- 10 г лимонова кора
- 130 г масло
- 65 г нишесте
- 250 г брашно
- 1 кофичка кисело мляко
- сол
- 1 бакпулвер
- пудра захар
Начин на приготвяне
-
Захарта се разбива в купа заедно с лимоновата кора.
-
Добавят се яйцата, прясното, киселото мляко и маслото. Разбиват се на крем.
-
Постепенно се прибавят брашното, нишестето и бакпулвера, като се бърка така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
-
Черешите се почистват от дръжки и костилки и се прибавят към сместа. Разбърква се внимателно.
-
Сместа се изсипва в тава или във форма и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
-
Сладкиша се изважда от фурната, и след като поизстине се поръсва с пудра захар.