Начало > Десерти > Сладки френски макарони с шоколад

Сладки френски макарони с шоколад

Сладки френски макарони с шоколад|escape
0
x18
3
0
минути
x18
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За сладките: Пресяват се три пъти бадемите, какаото и пудрата захар.

  2. Белтъците се разбиват първоначално на ниска степен докато се образува пяна. След това степента се увеличава и постепенно се прибавя захарта. Разбиват се до „меки върхове“. Към тях се прибавя на 3 пъти бадемовата смес. Разбъркват се внимателно със шпатула. Сместа се пълни в пош и се шприцоват "макарони" с диаметър около 4 см. Тавата се потупва отдолу и се оставят за около 40 минути на стайна температура, за да хванат коричка. Пекат се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 10-12 минути.

  3. За крема: Загряват се и се кипват сметаната и бейлиса.

  4. Веднага след това се слагат при начупения в купа шоколад. Разбърква се и се оставя да се охлади. Прибира се в хладилник за около час, след което се разбива внимателно с миксер, до пухкав крем.

  5. Върху една "черупка" макарон се шприцова малко крем и се захлупва с друга "черупка".

  6. Оставят се да престоят няколко часа и се сервират.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?