Начало > Десерти > Шоколадови пастички с кокос

Шоколадови пастички с кокос

Шоколадови пастички с кокос|escape
60
x1
1
60
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Размекнатото на стайна температура масло за блата и захарта се разбиват с миксер, докато побелеят. Прибавят се яйцата, без да се спира да се разбива.

  2. Накрая се ароматизира с ванилията и се слагат бакпулверът, солта и брашното. Отново се разбива с миксер.

  3. Тестото се поставя в квадратна керамична тавичка, покрита с намокрена пергаментова хартия, която се залепва с част от тестото.

  4. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С с вентилатор за около 30 минути. След това се охлажда много добре.

  5. Приготвя се шоколадовия сос, като на водна баня се разтопяват начупеният шоколад, маслото и прясното мляко. Когато станат готови, се дръпват от огъня и се смесват с пресятата пудра захар и какаото.

  6. Сместа се оставя леко да се охлади.

  7. Студеният блат се изравнява и се реже напречно на две равни части по дължина. Целта е да се получат правоъгълници, които се разделят на две през средата, за да се оформят тънки блатове.

  8. Двата долни блата се мажат с част от стегналата шоколадова смес и отгоре се слагат горните.

  9. След това се режат на кубчета – всеки на 12. Всяко кубче се полива с разтопения шоколад и се поръсва с кокосовите стърготини.

  10. Оставя се да стегне шоколада за 1 час и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?