Размекнатото на стайна температура масло за блата и захарта се разбиват с миксер, докато побелеят. Прибавят се яйцата, без да се спира да се разбива.
Накрая се ароматизира с ванилията и се слагат бакпулверът, солта и брашното. Отново се разбива с миксер.
Тестото се поставя в квадратна керамична тавичка, покрита с намокрена пергаментова хартия, която се залепва с част от тестото.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С с вентилатор за около 30 минути. След това се охлажда много добре.
Приготвя се шоколадовия сос, като на водна баня се разтопяват начупеният шоколад, маслото и прясното мляко. Когато станат готови, се дръпват от огъня и се смесват с пресятата пудра захар и какаото.
Сместа се оставя леко да се охлади.
Студеният блат се изравнява и се реже напречно на две равни части по дължина. Целта е да се получат правоъгълници, които се разделят на две през средата, за да се оформят тънки блатове.
Двата долни блата се мажат с част от стегналата шоколадова смес и отгоре се слагат горните.
След това се режат на кубчета – всеки на 12. Всяко кубче се полива с разтопения шоколад и се поръсва с кокосовите стърготини.
Оставя се да стегне шоколада за 1 час и се сервира.