Шоколадова торта с портокали



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Забърква се тесто от яйцата, маслото, олиото, захарта, брашното, ванилията, бакпулвера.
-
Сипва се в тортена форма и се пече на 180 С за 45 минути.
-
За пълнежа портокалите се нарязват, изсипват се 1 чаша вода и 1 чаша захар и се вари, докато стане на сладко. Свареното сладко се разбива с пасатора.
-
Изстиналият блат се разрязва на две. Разстила се портокаловото сладко. Отгоре се слага втория блат и се притиска добре.
-
За глазурата шоколада се разтапя на водна баня и се добавя сметаната. Хубаво се разбърква, излива се върху блата и се разнася. Оставя се да стегне.
-
По желание тортата може допълнително да се декорира с разтопен бял шоколад.