Начало > Десерти > Шоколадов сладкиш с моркови

Шоколадов сладкиш с моркови

Шоколадов сладкиш с моркови|escape
65
x10
1
65
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа брашното се смесва с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта. 

  2. Разбъркват се добре и се добавят олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно. 

  3. Прибавя се разтопения на водна баня шоколад и се разбива добре. 

  4. След това се добавят морковите и счуканите орехи. Сместа се разбърква до хомогенност.

  5. Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 45 минути.

  6. За глазурата крема сиренето и маслото се разбиват добре. След това бавно се добавя пудрата захар и се бърка докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова се добавят ванилията и лимоновия сок.

  7. Сладкиша се намазва с крема и се оставя в хладилник за около 3-4 часа. 

  8. По желание, преди сервиране сладкиша се поръсва с малко орехови ядки. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?