Начало > Десерти > Шоколадов кейк с ванилия

Шоколадов кейк с ванилия

Шоколадов кейк с ванилия|escape
30
x10
1
30
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 175 С. Намазнява се и се набрашнява плитка правоъгълна тава.

  2. Смесват се брашното, захарта, бакпулвера и солта.

  3. Яйцата се разбиват и се прибавят към сместа, заедно със сметаната. Оставя се настрана.

  4. Маслото (1 ч.ч.) се разтапя в тиган на ниска температура. Към него се прибавят водата и 5 с.л. какао. След това се увеличава температурата до кипване и се маха от котлона.

  5. Оставя се да се охлади, след това се прибавя какаовата смес и се разбърква до еднородност.

  6. Тестото се излива в приготвената тава. Запича се за около 20 минути, или до суха клечка.

  7. За глазурата в голям тиган се смесват млякото, 5 с.л. какао и пол. ч.ч. масло. Кипва се и се маха от котлона. Добавят се пудра захарта и ванилията, след това ядките. Разбърква се. Десерта се покрива със сместа, докато е още топъл.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?