Яйцата и захарта се разбиват до пухкава консистенция. Добавят се последователно киселото мляко, олиото и последно настърганата кора от портокал. Разбърква се.
Последователно се добавят и предварително смесените сухи съставки: бакпулвер, ванилиите и брашно. Разбива се отново добре.
В отделна купа се отделя 1/3 от сместа и се добавя какаото. Сместа се разбърква добре, за да не останат малки бучици какао.
Два сладкарски шприца се пълнят с бялата и кафявата смес, като към бялата смес се добавят стафидите.
В намазнена и леко набрашнена форма за кекс започват да се редуват смесите по следния начин - с помощта на шприц първо се поставя бяла точка (с големина на орехче) в центъра на формата, после върху бялата точка (в центъра) се поставя малко от кафявата и така сместа се редува до изчерпване. Трябва да се получи нещо като зебра.
Пече се в предварително загрята до 190- 200 С до готовност (около 40-45 минути).
За глазурата сладкарската сметана се разбива с пудра захар. Изстиналия кекс се покрива с глазурата и се поръсва с цветни пръчици.