Начало > Десерти > Шарен кекс със стафиди и глазура

Шарен кекс със стафиди и глазура

Шарен кекс със стафиди и глазура|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата и захарта се разбиват до пухкава консистенция. Добавят се последователно киселото мляко, олиото и последно настърганата кора от портокал. Разбърква се.

  2. Последователно се добавят и предварително смесените сухи съставки: бакпулвер, ванилиите и брашно. Разбива се отново добре.

  3. В отделна купа се отделя 1/3 от сместа и се добавя какаото. Сместа се разбърква добре, за да не останат малки бучици какао.

  4. Два сладкарски шприца се пълнят с бялата и кафявата смес, като към бялата смес се добавят стафидите.

  5. В намазнена и леко набрашнена форма за кекс започват да се редуват смесите по следния начин - с помощта на шприц първо се поставя бяла точка (с големина на орехче) в центъра на формата, после върху бялата точка (в центъра) се поставя малко от кафявата и така сместа се редува до изчерпване. Трябва да се получи нещо като зебра.

  6. Пече се в предварително загрята до 190- 200 С до готовност (около 40-45 минути).

  7. За глазурата сладкарската сметана се разбива с пудра захар. Изстиналия кекс се покрива с глазурата и се поръсва с цветни пръчици.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?