Салата с тиквички и домати
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Може да се използват и патладжани, но тогава салатата става по-тежка и трябва да се съобрази с останалите ястия.
-
Тиквичките се обелват, нарязват се на тънки колела и се задушават на пара.
-
Доматите се бланшират, охлаждат се в студена вода, обелват се и се нарязват.
-
Чушките се почистват и се нарязват на жулиени. Лука се обелва и се нарязва на филийки. Маслините също се нарязват.
-
За дресинга се приготвя сос "Винегрет" с олиото, оцета, горчицата, сол, пипер и зелени подправки. Салатата се залива.
-
Обелените яйца се нарязват и се добавят към салатата заедно с натрошеното сирене.