Начало > Салати > Македонски пинджур

Македонски пинджур

Македонски пинджур
120
x15
2
120
минути
x15
порции
2
сложност

Съставки

  • 4 бр. патладжани
  • 1 кг чушки печени
  • 2 с.л. сол
  • 4 с.л. олио
  • 4 с.л. оцет
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 4 бр. люти чушлета
  • 1 1/2 кг домати
  • 8 скилидки чесън стар

Начин на приготвяне

  1. Чушките се изпичат и се нареждат в затворен с капак съд, за да се задушат, след което се обелват.

  2. Патладжаните се изпичат и се нарязват заедно с чушките и доматите на кубчета.

  3. В подходящ съд се изсипват зеленчуците и се слагат на котлона да се варят. Заливат се със саламурата от олио, захар, оцет, сол, целите люти чушлета и скилидките чесън.

  4. Вари се на слаб огън, докато се сгъсти.

  5. Когато се сгъсти достатъчно, се добавя черният пипер.

  6. Може да се консумира веднага или да се затвори добре за зимата в буркани, които се преваряват.

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?