Начало > Салати > Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон

Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон

Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон|escape
70
x1
3
70
минути
x1
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Спанака се измива, почиства и се накъсва в купа.

  2. Печурките се измиват, нарязват се на филийки и се добавят в купата.

  3. Червения лук се нарязва на шайби и също се добавя.

  4. Сухара се натрошава и се прибавя в купата. 

  5. Салатата се овкусява със зехтин, сол и балсамов оцет и се разбърква добре.

  6. За да се приготви чипса от бекон, парчето бекон се запича във фурна за около час на слаба температура, около 60 градуса. 

  7. Салатата се сервира в чиния, а отгоре се слага чипса от бекон; по желание, може да се поднесе и с настърган пармезан.

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?