Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. сухар
- 5 мл балсамов оцет
- 10 мл зехтин
- 40 г бекон
- 3 бр. печурки
- 250 г спанак
- 10 г червен лук
Начин на приготвяне
-
Спанака се измива, почиства и се накъсва в купа.
-
Печурките се измиват, нарязват се на филийки и се добавят в купата.
-
Червения лук се нарязва на шайби и също се добавя.
-
Сухара се натрошава и се прибавя в купата.
-
Салатата се овкусява със зехтин, сол и балсамов оцет и се разбърква добре.
-
За да се приготви чипса от бекон, парчето бекон се запича във фурна за около час на слаба температура, около 60 градуса.
-
Салатата се сервира в чиния, а отгоре се слага чипса от бекон; по желание, може да се поднесе и с настърган пармезан.