Сач с картофи и задушено сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 г краве масло
- 2 ск. чесън глави
- 1 вр. копър пресен
- 1 щипка мащерка
- 2 щипка сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 кг пресни картофи
- 200 г сирене краве
Начин на приготвяне
-
В купа се разбъркват нарязаните пресни картофи (по желание може да се оставят цели).
-
Добавят се всички сухи подправки. Разбъркват се добре.
-
Разпределят се равномерно в сача. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат на 200 С, докато омекнат.
-
Малко преди да са готови, се маха фолиото и се запича само на горен реотан, за да се получи леко хрупкава коричка.
-
Обелените скилидки чесън се пасират и се смесват със ситно нарязания копър.
-
От тази смес се поръсват изпечените картофи, поставят се две-три бучки сирене отгоре, покриват се отново с фолиото и се оставят в изключената гореща фурна за още 5-10 минути, за да се задушат и поемат вкуса и аромата.