Руло от свинско месо с праз
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 к.л. черен пипер млян
- 1 щипка сол
- 3 с.л. олио
- 3 бр. праз лук
- 1 кг свинско месо
- 4 ч.ч. зелев сок
Начин на приготвяне
-
Месото трябва да е цяло парче, което с помощта на нож се оформя (разгръща) като блат, който ще се навие като руло.
-
Праза се нарязва на ситно и се задушава в олиото, поръсва се с черен пипер и малко сол.
-
Плънката се слага върху месото и се навива на руло. За да не се разпадне рулото, се завързва с конец.
-
Така приготвеното руло се слага в тенджера, залива се със зелевата чорба и се вари до готовност.
-
Това ястие може да се приготви в тенджера под налягане за около 30-40 минути, в зависимост от големината на месото.