Начало > Основни ястия > Ризото с царевица

Ризото с царевица

Ризото с царевица|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука и чесъна се почистват и нарязват.

  2. В дълбок тиган се загрява зехтина и лука и чесъна се запържват за около 3 минути.

  3. Добавят се царевицата и ориза. Задушават се за около пет минути.

  4. Изсипва се виното и се бърка добре, докато не се изпари.

  5. Овкусява се със сол. 

  6. Изсипва се половината от горещия бульон. 

  7. Ризотото с царевица се оставя на среден огън под капак за около 15-20 минути, като през 1-2 минути се изсипва останалата част от бульона и се разбърква.

  8. По желание преди сервиране се поръсва малко пармезан. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?