Начало > Основни ястия > Рибен пай с картофи

Рибен пай с картофи

Рибен пай с картофи|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Рибата се нарязва на малки парчета. За това ястие се използват филета бяла риба.

  2. В прясното мляко се слагат дафиновия лист, зърната черен пипер и сол и в него се вари рибата 10-15 минути, в зависимост от големината на парчетата. Не трябва да се разваряват.

  3. Готовата риба се премества в съд за печене.

  4. В част от маслото (зехтина) се задушават зеленчуци. Използва се от замразените миксове (смес от царевица, грах, морков). Посоляват се и се добавят към рибата.

  5. Картофите се сваряват, намачкват се на пюре и се смесват с прясното мляко, в което се е варила рибата и останалото масло (зехтин).

  6. Полученото картофено пюре се разстила върху рибата и зеленчуците.

  7. Пече се десетина минути, до получаване на златиста коричка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?