Рибен пай с картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 10 бр. черен пипер на зърна
- 1 бр. дафинов лист
- 2 ч.ч. зеленчуков микс
- 3 ч.ч. краве прясно мляко
- 5 бр. картофи
- 500 г риба
- 3 с.л. краве масло
Начин на приготвяне
-
Рибата се нарязва на малки парчета. За това ястие се използват филета бяла риба.
-
В прясното мляко се слагат дафиновия лист, зърната черен пипер и сол и в него се вари рибата 10-15 минути, в зависимост от големината на парчетата. Не трябва да се разваряват.
-
Готовата риба се премества в съд за печене.
-
В част от маслото (зехтина) се задушават зеленчуци. Използва се от замразените миксове (смес от царевица, грах, морков). Посоляват се и се добавят към рибата.
-
Картофите се сваряват, намачкват се на пюре и се смесват с прясното мляко, в което се е варила рибата и останалото масло (зехтин).
-
Полученото картофено пюре се разстила върху рибата и зеленчуците.
-
Пече се десетина минути, до получаване на златиста коричка.