Риба тон с паста
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. спагети
- 1/4 гл. лук кромид стар
- 2 ч.ч. сирене чедър
- 1 ч.ч. грах
- 180 г риба тон
- 320 мл бульон гъбен
- 1 ч.ч. чипс
Начин на приготвяне
-
Мерките на сиренето и чипса са в чаени чаши, тъй като се има предвид съответно в настъргано и натрошено състояние. Ястието може да се приготви с всякаква паста.
-
Подсолена вода се слага да заври. Спагетите се готвят според указанията, но се оставят алангле (ал денте). Водата се отцежда.
-
Фурната се загрява на 220 С.
-
В голям съд се смесват спагетите, лука, 1 чаша сирене чедър, граха, рибата и бульона. Разбъркват се и се прехвърлят в тава за печене. Слага се натрошения чипс. Поръсва се с останалото сирене.
-
Пече се за 15-20 мин в загрята фурна, или докато се запече сиренето.