Начало > Основни ястия > Пържоли и салата със спанак и сирене

Пържоли и салата със спанак и сирене

Пържоли и салата със спанак и сирене|escape
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За пържолите месото се измива. Рибицата се разрязва на тънки ивици за пържолки. Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавят се 1 с.л. едрозърнеста горчица и 1 с.л. мед. Всичко се разбърква, така че всички пържоли да се покрити със сместа.

  2. Подгрява се малко вода в тенджерата и се слага уред за готвене на пара. Пържолите се подреждат и се затварят с капак. Приблизителното време за готвене е 40-45 минути.

  3. Сладкия лук се нарязва на ивици и се добавя към пържолите, след като тенджерата е махната от котлона. 

  4. За салатата спанака се измива и подсушава. Подрежда се в чинии за сервиране. По-едрите листа спанак се накъсват, а по-малките се оставят цели. Върху спанака се поставят кубчета сирене и се добавят маслините. Върху всяко парченце сирене се капва по-малко горчица и мед. Полива се със зехтин.

  5. Пържолите се разпределят в порциите и се сервират.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?