За пържолите месото се измива. Рибицата се разрязва на тънки ивици за пържолки. Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавят се 1 с.л. едрозърнеста горчица и 1 с.л. мед. Всичко се разбърква, така че всички пържоли да се покрити със сместа.
Подгрява се малко вода в тенджерата и се слага уред за готвене на пара. Пържолите се подреждат и се затварят с капак. Приблизителното време за готвене е 40-45 минути.
Сладкия лук се нарязва на ивици и се добавя към пържолите, след като тенджерата е махната от котлона.
За салатата спанака се измива и подсушава. Подрежда се в чинии за сервиране. По-едрите листа спанак се накъсват, а по-малките се оставят цели. Върху спанака се поставят кубчета сирене и се добавят маслините. Върху всяко парченце сирене се капва по-малко горчица и мед. Полива се със зехтин.
Пържолите се разпределят в порциите и се сервират.