Пържени пилешки хапки с чесън и черен пипер
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г пилешки гърди
- 1 ч.л. сол
- 5 г чесън
- 2 с.л. черен пипер
- 340 г брашно
Начин на приготвяне
-
Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват.
-
Посоляват се и поръсват с чесъна на прах.
-
В кутия се слага брашното и черният пипер.
-
Добавя се пилешкото месо и кутията се затваря добре.
-
Кутията се раздрусва и обръща няколко пъти, за да може месото да се покрие равномерно с брашнената смес.
-
В дълбок тиган се слага олио с височина около два пръста.
-
Пилешките хапки се изпържват от двете страни до златисто.
-
Готовите пържени пилешки хапки се сервират със свежа салата.