Начало > Основни ястия > Пълнени тиквички с бял сос

Пълнени тиквички с бял сос

Пълнени тиквички с бял сос|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Тиквичките се обелват и се издълбават да се получат лодки. Нареждат се в тавичка.

  2. Нарязан на ситно лук и настърган или нарязан на ситно морков се задушават, добавя се каймата и се запържва. Издълбаната вътрешност на тиквичките се нарязва и се добавя.

  3. Прибавят се червен пипер, ориз, вода, колкото е необходимо, и се оставя да се готви, докато оризът стане почти готов. Прибавят се нарязан магданоз и сол на вкус.

  4. Тиквичките се пълнят с плънката. В тавата се налива вода, посоляват се и се пекат, докато омекнат.

  5. Внимателно се прехвърлят в чиния.

  6. Яйцето се разбива с киселото мляко и брашното, и се добавят към соса, който е в тавата. В тенджера и на тих огън соса се сгъстява.

  7. Тиквичките могат да се приготвят и разрязани на пънчета, издълбани и всичко се повтаря, но се приготвят не на фурна, а в по-дълбока тенджера.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?