Начало > Предястия > Пълнени картофени кнедли

Пълнени картофени кнедли

Пълнени картофени кнедли|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Половината картофи се сваряват заедно с кората.

  2. Бекона се нарязва на малки парчета. Слагат се в тиган и се запържват. Праз лука и кромида също се запържват, като при тях се слага и каймата да се запържи.

  3. Добавя се хляба, нарязан на малки кубчета, поръсва се със сол и двата вида пипер. Разбърква се и се оставя да се охлади.

  4. Сварените картофи се обелват и се минават през преса или цедка. Останалите сурови картофи се настъргват и се оставят да чиста кърпа да се изцедят. В голяма купа се слагат изцедените картофи (може да се изстискат заедно с кърпата).

  5. Разбиват се 2 яйца и се смесват с всичките картофи. Поръсва се и брашното. Не трябва да залепва по ръцете. Ако лепне се добавя още малко брашно. Поръсва се със сол, пипер и индийско орехче. Разбиват се останалите 2 яйца и се прибавят към сместа.

  6. С намокрени ръце сместа се разделя на 8 равни части. Оформят се кръгли, плоски кори и в центъра се слага от сместа. Затварят се добре от всички страни. Оставят се на мокра повърхност, за да не залепнат.

  7. В голяма тенджера се слага подсолена вода да заври и кнедлите се пускат вътре. Веднага се намаля котлона, покриват се и се оставят за 30 минути. Кнедлите се махат с решетъчна лъжица и се отцеждат.

  8. Маслото се стапя на котлона и в него се запържват галетата. Кнедлите се поръсват и се сервират веднага.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?