Начало > Основни ястия > Пълнена пъстърва

Пълнена пъстърва

Пълнена пъстърва|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. лимон
  • 2 с.л. олио
  • 8 стр. копър пресен
  • 1 ч.л. сол
  • 2 бр. пъстърва
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 100 г маслини зелени
  • 2 ск. чесън стар
  • 2 гл. лук кромид стар

Начин на приготвяне

  1. Взимат се 2 пъстърви по 500 грама.

  2. Сока от лимона се изцежда и се смесва с малко сол. Рибите добре се поръсват със сместа.

  3. За плънката: олиото се загрява и се задушават ситно нарязаните чесън и лук. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Прибавят се ситно нарязаните маслини и копър.

  4. Рибите се напълват с приготвената плънка. Поставят се в тавичка и се пекат 30 минути в предварително загрята фурна.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?