Пълнен свински врат
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 кг свински врат
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 60 мл бренди
- 2 с.л. зехтин
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 вр. чесън пресен
- 1 стр. розмарин
- 2 бр. дафинов лист
- 2 ч.л. копър семе
- 10 бр. сини сливи сушени
Начин на приготвяне
-
Сливите се накисват в брендито за половин час. Нарязват се много фино.
-
Лука се запържва в загрято олио. Прибавят се останалите продукти за пълнежа (всичко без месото, солта и пипера) и се запържват. Оставят се да изстинат и се смесват със сливите.
-
Фурната се загрява на 220 С.
-
Месото се начуква добре, слага се на дъска за рязане. Плънката се разпределя добре, поръсва се със сол и пипер и се навива на руло. Захваща се добре с шишчета.
-
Пече се за 30 минути, след това фурната се намалява на 160 С и се пече за още 90 минути. Месото се оставя да почине за 15-20 минути и се сервира.