Прясно тaлиателе с пушена панчета и спанак
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 г пармезан
- 4 чери домата
- 50 г спанак
- 20 г лук
- 60 г пушена панчета
- 140 г талиателе
- 20 мл зехтин
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява в подсолена с морска сол вода.
-
Панчетата се нарязва на тънки ивици.
-
Спанака, доматите и лука се нарязват.
-
Панчетата се запържва в зехтина и след като се зачерви леко, се добавя ситно нарязания лук.
-
Оставя се да се задуши и се прибавят нарязаният спанак и доматите.
-
Сварената паста се изцежда и се слага в соса, като се добавя и малко от водата в която е вряла.
-
Разбърква се добре и се овкусява със сол и пипер.
-
Сервира се топла и поръсена с прясно настъргания пармезан.