Постни чушки с ориз, гъби и спанак
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Ситно нарязания чесън и лук се задушават за 2 мин. Добавя се ориза и хубаво се разбърква за още 2 мин.
-
Добавят се останалите зеленчуци (морков, спанак, гъби) нарязани на ситно.
-
Подправя се със сол, черен пипер, мащерка. Наливат се 100 мл. вода и се оставя на слаб огън, ориза да попие водата.
-
Чушките се напълват, нареждат се в тенджера, която се налива до половината вода , захлупва се и се оставят да поврат около 30 мин.
-
Капака се маха и се сипват доматите.
-
Ястието се оставя още 10-15 мин. без капак, докато се сгъсти сосът.
-
Ястието може да се поднесе и топло, и студено.