Плодов сладкиш
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 70 г маргарин
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 бр. ябълки
- 2 бр. круши
- 250 г сини сливи
- 35 г масло
- 150 г бита сметана
Начин на приготвяне
-
Ябълките и крушите се нарязват на тънки филийки, а сливите се разполовяват. Нареждат се в тава, в която е разтопено маслото и се запичат.
-
Яйцата се разбиват със захарта с миксер, прибавят се разтопения маргарин и брашното, смесено с бакпулвера.
-
Тестото се изсипва върху изстиналите плодове и се изпича в умерена фурна.
-
Изстиналия сладкиш се обръща върху чиния за торта.
-
Гарнира се с разбита сметана.