Начало > Десерти > Плетен козунак

Плетен козунак

Плетен козунак|escape
120
x1
3
120
минути
x1
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Получената каша се изчаква да втаса. 

  2. Всички продукти, без ядките и ванилията, се смесват и се омесва тесто. Ако тестото лепне, се добавя още малко брашно. Меси се дълго и енергично.

  3. Прибавят се накиснатите в ром стафиди, ванилия и лимонова есенция. 

  4. Изчаква се да втаса. След това се меси и отново втасва. 

  5. Сплита се на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.

  6. Накрая се намазва разбития белтък, поръсва се със захар и се връща отново във фурната. Увеличава се на 150 градуса, за 10 минути. След това се увеличава на 170 градуса. 

  7. Пече се до готовност, като се проверява със суха клечка.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?