В купичка се размива маята с топла вода, добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани.
Щом шупне маята се смесва с киселото мляко на стайна температура. Междувременно брашното се пресява, добавя се солта и се прави кладенче.
Изсипва се шупналата мая и се добавя зехтина. Започва да се замесва еластично тесто. Слага се да втаса за около 20 минути в намазнена купа, покрито с домакинско кърпа или фолио.
Междувременно в касерола с капак се задушават нарязаните картофи. Осоляват се и се подправят. Оставят се настрани да изстинат и да поемат аромата от подправките. По желание може да се добавят гъби.
Тестото се разточва на тънък лист (около 3 мм) във форма на елипс.
Картофите се разпределят на ивица по дължина на елипса, така че краищата да останат свободни.
С помощта на малък нож се правят хоризонтални линии от двете страни на листа. Започва да се плете коса, завивайки плънката, като се кръстосват всички ивици.
Полученото хлебче се поставя в тава, покрита с хартия за печене за 10 минути. Намазва се с жълтък и малко зехтин. Поръсва се със сусам.