Начало > Основни ястия > Пица със спанак, гъби и маслини

Пица със спанак, гъби и маслини

Пица със спанак, гъби и маслини|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 пак. спанак
  • 150 г сметана квасена
  • 50 мл сметана течна
  • 300 г гъби
  • 1/2 ч.ч. пармезан
  • 4 ч.ч. моцарела
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 бр. блатове за пица
  • 10 бр. маслини черни

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 175 С. Готовите блатове се поставят върху хартия за печене или леко намазнена тава.

  2. В тигана се поставят сметаната (овкусена с малко ситно нарязан чесън) и спанака (замразен) и се загряват леко. Разбъркват се.

  3. Блатовете се намазват с по 1 с.л. зехтин. Отгоре се поръсва спаначената смес.

  4. Сирената се разпределят между двете пици. Най-отгоре се поръсва с гъбите и черните маслини, нарязани на ситно.

  5. Пиците се пекат 20 минути, или до готовност.

  6. По желание, могат да се добавят броколи, артишок или друг зелен зеленчук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?