Пица с картофен блат, моцарела и салам
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително до 200-225 С. Картофите се измиват и обелват. Сметаната се смесва с разбитите яйца.
-
Картофите се настъргват и веднага се прибавят към яйчената смес. Добавят се ригана и пармезана.
-
Тава се намазва с масло. Картофената смес се изсипва в нея и се слага във фурната на най-високото ниво. Картофената пица се пече около 20 минути.
-
Доматите се нарязват на тънки колелца, а моцарелата - на филийки. Пицата се гарнира с доматите и нарязания на тънко салам. Посолява се и се слага моцарелата.
-
Пицата се връща във фурната, този път на най-долното ниво, и се пече за 20 минути. Фурната се изключва и пицата се оставя да се пече още 5 минути.
-
Преди да се сервира се поръсва с черен пипер.