Начало > Основни ястия > Пилешко с лимон и маслини

Пилешко с лимон и маслини

Пилешко с лимон и маслини
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 200 С.

  2. Зехтина се затопля в тиган на средна степен, слага се наситнения чесън и се готви за около 1 минута, като не се оставя да покафенее.

  3. Топлината се намалява и се слагат виното, лимонените кори и сока от 2 лимона, ригана, мащерката и сол на вкус. Всичко се прехвърля в тава за печене.

  4. Пилето се слага отгоре, намазва се със зехтин и се поръсва със сол и пипер на вкус. Третия лимон се нарязва на филийки и се разпръсва навсякъде в тавата. Слагат се и черните обезкостени маслини.

  5. Пече се за 30-40 минути, в зависимост от големината на пилешките гърди, до готовност.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък