Пилешки шишчета с тиквички и чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г пилешки гърди
- 1 бр. тъмнозелени тиквички
- 1 бр. зелени чушки
- 50 мл олио
- 2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на кубчета. Слага се в купа и се маринова в олиото, червения пипер, солта и черния пипер.
-
Месото се оставя за няколко часа в хладилник, а най-добре е да престои цяла нощ в маринатата.
-
След като пилешкото е готово, тиквичките се нарязват на кръгчета и чушките на квадратни парчета.
-
Всичко се нанизва на шишчета, като се редуват месо, тиквичка, месо, чушка.
-
Шишчетата се изпичат на барбекю или скара, докато станат златистокафяви.
-
Сервират се с картофена салата.