Пилешки крилца с кускус и желе от ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В хаванче се счукват зърната черен пипер и кориандър, чубрицата се стрива.
-
В купа се подготвят почистените пилешки крилца, добавят се лъжица зехтин, меда и горчицата. Поръсват се с подправките от хаванчето и се разбъркват добре. Крилцата се оставят в маринатата за около 30-40 минути. Колкото повече престояват в тази марината, толкова по-вкусни стават.
-
Междувременно се прави желето от ягоди, като желатина се накисва в 25-30 мл студена вода за 10-15 минути. След набъбване, се разтопява на водна баня и се добавя към сладкото от ягоди. Разбърква се добре и се оставя в хладилник за малко да стегне.
-
Крилцата се изваждат от марината, подреждат се в съд за печене, поливат се със сока от маринатата и се пекат за около 30-40 минути на 200 С до зачервяване.
-
Докато месото се пече, кускуса се сварява с малко сол и зехтин. След изваждане на крилцата от фурната, се изчкават да изстинат 15 минути, за да не разтопят желето при сервиране.
-
Желето от ягоди се изважда от хладилника и се нарязва на тънки парченца.
-
В чиния за сервиране се поставят листа бланширан спанак, върху тях леко изстиналия кус кус, подреждат се крилцата и отгоре се декорират с желето от ягоди. Поръсват се с пресни подправки.