Начало > Основни ястия > Пилешки крилца с кускус и желе от ягоди

Пилешки крилца с кускус и желе от ягоди

Пилешки крилца с кускус и желе от ягоди|escape
90
x2
1
90
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В хаванче се счукват зърната черен пипер и кориандър, чубрицата се стрива.

  2. В купа се подготвят почистените пилешки крилца, добавят се лъжица зехтин, меда и горчицата. Поръсват се с подправките от хаванчето и се разбъркват добре. Крилцата се оставят в маринатата за около 30-40 минути. Колкото повече престояват в тази марината, толкова по-вкусни стават.

  3. Междувременно се прави желето от ягоди, като желатина се накисва в 25-30 мл студена вода за 10-15 минути. След набъбване, се разтопява на водна баня и се добавя към сладкото от ягоди. Разбърква се добре и се оставя в хладилник за малко да стегне.

  4. Крилцата се изваждат от марината, подреждат се в съд за печене, поливат се със сока от маринатата и се пекат за около 30-40 минути на 200 С до зачервяване.

  5. Докато месото се пече, кускуса се сварява с малко сол и зехтин. След изваждане на крилцата от фурната, се изчкават да изстинат 15 минути, за да не разтопят желето при сервиране.

  6. Желето от ягоди се изважда от хладилника и се нарязва на тънки парченца.

  7. В чиния за сервиране се поставят листа бланширан спанак, върху тях леко изстиналия кус кус, подреждат се крилцата и отгоре се декорират с желето от ягоди. Поръсват се с пресни подправки.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?