Пилешки гърди с балсамико и чесън
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки гърди
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 400 г гъби
- 2 с.л. брашно тип 500
- 2 с.л. зехтин
- 6 ск. чесън стар
- 1/4 ч.ч. оцет Балсамико
- 0.75 ч.ч. бульон пилешки
- 1 бр. дафинов лист
- 1 щипка мащерка
- 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне
-
Месото се поръсва със сол и пипер. Гъбите се измиват и се подсушават. Брашното се овкусява с малко сол и пипер и месото се овалва в него.
-
Зехтина се загрява на средна температура и месото се сотира, докато покафенее. Обработва се за 3 минути само от едната страна.
-
Добавя се чесъна. Месото се обръща от другата страна и нарязаните гъби се слагат върху него. Пърженето продължава, като тигана се разклаща. Готви се за около 3 минути, след това се слагат оцета, бульона, дафинивия лист и мащерката.
-
Съда се покрива и се оставя да къкри за около 10 минути, като се разбърква периодично.
-
Месото се изважда в загрято плато за сервиране и се покрива с фолио. Оставя се настрана.
-
Соса продължава да се вари непокрит, за още 7 минути на средна степен. Смесва се с маслото и дафинивия лист се изважда.
-
Месото се полива със соса и се сервира.