Начало > Основни ястия > Пилешки гърди с балсамико и чесън

Пилешки гърди с балсамико и чесън

Пилешки гърди с балсамико и чесън
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се поръсва със сол и пипер. Гъбите се измиват и се подсушават. Брашното се овкусява с малко сол и пипер и месото се овалва в него.

  2. Зехтина се загрява на средна температура и месото се сотира, докато покафенее. Обработва се за 3 минути само от едната страна.

  3. Добавя се чесъна. Месото се обръща от другата страна и нарязаните гъби се слагат върху него. Пърженето продължава, като тигана се разклаща. Готви се за около 3 минути, след това се слагат оцета, бульона, дафинивия лист и мащерката.

  4. Съда се покрива и се оставя да къкри за около 10 минути, като се разбърква периодично.

  5. Месото се изважда в загрято плато за сервиране и се покрива с фолио. Оставя се настрана.

  6. Соса продължава да се вари непокрит, за още 7 минути на средна степен. Смесва се с маслото и дафинивия лист се изважда.

  7. Месото се полива със соса и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?