Пилешки бульон с кардамон



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 бр. пилешки гърди
- 600 мл вода
- 5 бр. кардамон зърна
- 3 скилидки чесън стар
- 2 бр. дафинов лист
- 1 глава лук кромид стар
- 1 ч.л. чили
- 1/4 глава целина
- 3 бр. черен пипер на зърна
- 2 ч.л. сол
- 1 връзка магданоз пресен
- 1 морков
- 1 червена чушка
Начин на приготвяне
-
В тенджера с вода се слага да заври пилешкото месо заедно със солта.
-
Добавят се нарязаните на едро зеленчуци, чесънът, дафиновият лист, черният пипер на зърна и зърната кардамон.
-
Може да се добави чили или лют червен пипер.
-
Докато бульонът ври, с помощта на решетъчна лъжица или черпак се маха пяната.
-
Прецедеът се използва за основата на различни супи, ястия и сосове.