Пилешка яхния с лук и домати
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. пилешки бутчета
- 2 бр. лук кромид стар
- 1 бр. домати
- 1 ч.л. доматено пюре
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. брашно тип 500
- 2 ч.л. сол
- 3 ч.ч. вода
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 г черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Пилето се нарязва и се слага в тиган. Запържва се леко, след това се добавя олиото и се запържва още малко.
-
Прибавя се нарязания лук и се задушава за още 2-3 минути. Добавя се брашното и се оставя още 2 минути.
-
Слагат се доматеното пюре и доматите, и се оставя отново за още 2 минути. Добавят се водата и солта.
-
Захлупва се с капака и се готви, докато пилето омекне, около 20 минути.
-
Преди да се сервира, се поръсва с кимион и черен пипер.