Пиле Тика Масала (Индия)
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. олио
- 25 г масло
- 4 гл. лук кромид стар
- 6 с.л. къри паста
- 2 бр. червени чушки
- 8 бр. пилешки гърди
- 4 с.л. доматено пюре
- 800 г доматен сос
- 3 с.л. манго чътни
- 150 мл сметана течна
- 150 мл краве кисело мляко
- 1/2 вр. кориандър зелен
Начин на приготвяне
-
Олиото и маслото се загряват в голяма касерола върху котлона. Добавят се лука и щипка сол. Готви се 15-20 минути, до пълното омекване на лука.
-
Добавят се къри пастата и чушките, готви се 5 минути.
-
Прибавя се пилето и соса се разбърква хубаво. Готви се 2 минути, след това се слагат доматите (консерва), доматеното пюре и 200 мл вода. Покрива се и се оставя да къкри 15 минути, като се разбърква от време на време.
-
Маха се капака и се добавят чътнито от манго, сметаната и млякото. Подправя се и се разбърква.
-
Сервира се поръсено с пресен кориандър, с басмати или наан.