Пиле с праз



минути

порции

сложност
Съставки
- 4 стр. праз лук
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 2 с.л. масло
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. вино бяло
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 2 с.л. брашно тип 500
- 4 бр. пилешки бутчета
Начин на приготвяне
-
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се слагат да се запържат до златисто в тиган с 2 с.л. олио и 1 с.л. масло.
-
Котлона се намалява и се сипват сос уорчестър и малко вода. Слага се капак и бутчетата се оставят на умерен огън.
-
В отделен тиган с останалото олио и масло се слага нарязания праз.
-
Посолява се и се оставя на бавен огън да се задуши за 10 минути.
-
Сипва се виното и праза се оставя хубаво да омекне, докато се получи хубав плътен сос.
-
Бутчетата се сервират върху праза.