Начало > Основни ястия > Пиле с праз

Пиле с праз

Пиле с праз|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се слагат да се запържат до златисто в тиган с 2 с.л. олио и 1 с.л. масло.

  2. Котлона се намалява и се сипват сос уорчестър и малко вода. Слага се капак и бутчетата се оставят на умерен огън.

  3. В отделен тиган с останалото олио и масло се слага нарязания праз.

  4. Посолява се и се оставя на бавен огън да се задуши за 10 минути.

  5. Сипва се виното и праза се оставя хубаво да омекне, докато се получи хубав плътен сос.

  6. Бутчетата се сервират върху праза.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?