Начало > Основни ястия > Пиле с авокадо в тортия питки

Пиле с авокадо в тортия питки

Пиле с авокадо в тортия питки
Източник: foodphotography.bg
120
x4
1
120
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Подправете бутчетата с черен пипер и сол, намажете с масло и печете в предваритлено загрята до 190 градуса фурна 70 минути.

  2. Свалете месото от костите и нарежете на дребно. Костите и кожата ползвайте за да приготвите пилешки бульон. Сложете го в голяма купа.

  3. Измитият и почистен пресен лук нарежете на колелца и сложете при пилето.

  4. Извадете месестата част на авокадото и нарежете на кубчета.

  5. Добавете маскарпонето, кориандъра, посолете и разбъркайте добре сместа.

  6. Настържете чедъра на едро ренде.

  7. Върху всяка питка сложете от настърганото сирене и по 3-4 с.л. от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.

  8. В загрят тиган запечете питките за 2 минути от едната страна и около 1-2 минути от другата, докато питката се зачерви.

  9. Поднесете тортиите топли с малко доматена салца.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?