Пиле с авокадо в тортия питки
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Пиле с авокадо в тортия питки|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5424.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
![](https://recepti.bg/img/play-icon1.png)
Съставки
- 8 броя тортия питки
- 4 броя пилешки бутчета
- 1 връзка пресен лук
- 2 броя авокадо
- 1/2 връзка кориандър
- 250 г сирене чедър
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 бр. лайм
Начин на приготвяне
-
Подправете бутчетата с черен пипер и сол, намажете с масло и печете в предваритлено загрята до 190 градуса фурна 70 минути.
-
Свалете месото от костите и нарежете на дребно. Костите и кожата ползвайте за да приготвите пилешки бульон. Сложете го в голяма купа.
-
Измитият и почистен пресен лук нарежете на колелца и сложете при пилето.
-
Извадете месестата част на авокадото и нарежете на кубчета.
-
Добавете маскарпонето, кориандъра, посолете и разбъркайте добре сместа.
-
Настържете чедъра на едро ренде.
-
Върху всяка питка сложете от настърганото сирене и по 3-4 с.л. от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.
-
В загрят тиган запечете питките за 2 минути от едната страна и около 1-2 минути от другата, докато питката се зачерви.
-
Поднесете тортиите топли с малко доматена салца.
![](/img/Chef_box.png)
Стоян Георгиев