Пиле по тайландски в маруля
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г пилешко филе
- 2 ч.ч. гъби
- 2 ч.ч. червени чушки
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. олио
- 3 стр. лук кромид пресен
- 2 бр. моркови
- 3 ск. чесън стар
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. лимонена (лимонова) трева
- 1 ч.л. къри паста
- 1 бр. маруля
Начин на приготвяне
-
Олиото се загрява в уок тиган и се сотират нарязаното на лентички пиле, заедно с чушките и гъбите, нарязани на ситно, пресованите чесън и джинджифил. Подправят се със сол и пипер.
-
Изчаква се пилето да стане полу-готово и тогава се добавят кърито и лимонената трева и се готви още няколко минути.
-
След като пилето е напълно готово, се добавят зеления лук и рендосаните моркови и се разбърква добре.
-
Ястието се сервира в предварително измити и почистени листа от маруля.