Начало > Основни ястия > Пиле Марсала

Пиле Марсала

Пиле Марсала|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В плитка купа се смесват брашното, солта, пипера и ригана. В тази смес месото се овалва от всички страни.

  2. В голям тиган маслото се разтапя на средна температура. Пилешкото се поставя в тигана и се запържва леко. Парчетата месо се обръщат и се добавят гъбите.

  3. Изсипват се виното и шерито. Тигана се покрива и се оставя да покъкри така десетина минути. Месото се обръща, за да се сготви равномерно.

  4. Може да се поднесе с картофено пюре, варен ориз, паста, салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?