Пиле Марсала
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/4 ч.ч. брашно тип 500
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер млян
- 1/2 ч.л. риган
- 4 бр. пилешки гърди
- 4 с.л. масло
- 1 ч.ч. гъби
- 1/2 ч.ч. десертно вино "Марсала"
- 1/2 ч.ч. шери
Начин на приготвяне
-
В плитка купа се смесват брашното, солта, пипера и ригана. В тази смес месото се овалва от всички страни.
-
В голям тиган маслото се разтапя на средна температура. Пилешкото се поставя в тигана и се запържва леко. Парчетата месо се обръщат и се добавят гъбите.
-
Изсипват се виното и шерито. Тигана се покрива и се оставя да покъкри така десетина минути. Месото се обръща, за да се сготви равномерно.
-
Може да се поднесе с картофено пюре, варен ориз, паста, салата.