Начало > Основни ястия > Печено телешко с грозде и праскови

Печено телешко с грозде и праскови

Печено телешко с грозде и праскови
60
x4
2
60
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се поръсва със сол и пипер, намазва се с маслото и се запича на 200 ºС във фурна заедно с предварително почистените и нарязани зеленчуци и чаша и половина вода.

  2. Щом месото започне да се запича, се изсипва бялото вино. По време на печенето се полива от време на време със соса и се долива вода.

  3. Изважда се от тавата и се запазва на топло.

  4. За соса: В тавата се изсипва малко вода, после сосът се пасира.

  5. Прасковите се нарязват на две и се отстраняват костилките. Гроздовите зърна се разполовяват и се отстраняват семките.

  6. Към соса се добавят прасковите и гроздето заедно със сметаната, след кеото се сгорещява. Подправя се със със сол и черен пипер и се сервира отделно от месото.

  7. Поднеся се със зелена салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?