Печено с червени чушки и леща



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 ч.л. зехтин
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 ск. чесън стар
- 1/2 ч.ч. леща
- 2.50 ч.ч. бульон зеленчуков
- 4 бр. червени чушки
- 1 бр. ябълки
- 2 ч.л. босилек
- 1/4 ч.ч. вино бяло
- 400 г домати консерва
- 30 г сирене чедър
- 20 г пармезан
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 200 С.
-
През това време зехтина се загрява в голям тиган, лука и чесъна се слагат да се запържат и се готвят за 5 минути, докато станат прозрачни.
-
Добавя се лещата и се разбърква, слоага се и зеленчуковия бульон. Течността се оставя да заври, котлона се намалява и се оставя за 25 минути.
-
Слагат се чушките, нарязани на парчета, босилека, ябълката нарязана на кубчета, виното и доматите. Разбърква се.
-
Всичко се изсипва в тава за печене, поръсва се с двата вида сирене и се пече за 30 минути.
-
Сервира се веднага.