Начало > Основни ястия > Печени пуешки гърди с ароматен сос

Печени пуешки гърди с ароматен сос

Печени пуешки гърди с ароматен сос|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1/4 ч.ч. масло
  • 1 ск. чесън стар
  • 1 ч.л. универсална подправка
  • 1 щипка сол
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1.30 кг пуешки гърди
  • 1 ч.л. див лук
  • 1/2 к.ч. вино бяло
  • 1 ч.ч. бульон пилешки
  • 3 с.л. брашно тип 500

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 175 С.

  2. Маслото, чесъна, червения пипер, подправките (по избор), солта и черния пипер се смесват в купа.

  3. Пуешките гърди се поставят с кожата нагоре в тава за печене. С помощта на четка ароматната смес се намазва върху кожата на месото. Добре е леко да се повдигне кожата и да се сложи от сместа под нея, за повече вкус. Оставащата смес се запазва. Покрива се с фолио.

  4. Запича се в предварително загрятата фурна за около 1 час. Готовото месо се намазва с последната смес.

  5. Слага се във фурната да се допече за още 30 минути. Готовото пуешко се оставя да си почине, преди да се сервира.

  6. През това време, сместа от тавата се отцежда от излишна мазнина. Прехвърля се в тиган на средна температура. Прибавя се дивия лук и се готви около 5 минути. Прибавя се 1 с.л. масло, след малко – и бялото вино.

  7. С бъркане се прибавят пилешкия бульон и брашното. Оставете да кипне, като се разбърква непрекъснато.

  8. Изстиналото месо се поднася с приготвения сос.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?