Печени пуешки гърди с ароматен сос
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 С.
-
Маслото, чесъна, червения пипер, подправките (по избор), солта и черния пипер се смесват в купа.
-
Пуешките гърди се поставят с кожата нагоре в тава за печене. С помощта на четка ароматната смес се намазва върху кожата на месото. Добре е леко да се повдигне кожата и да се сложи от сместа под нея, за повече вкус. Оставащата смес се запазва. Покрива се с фолио.
-
Запича се в предварително загрятата фурна за около 1 час. Готовото месо се намазва с последната смес.
-
Слага се във фурната да се допече за още 30 минути. Готовото пуешко се оставя да си почине, преди да се сервира.
-
През това време, сместа от тавата се отцежда от излишна мазнина. Прехвърля се в тиган на средна температура. Прибавя се дивия лук и се готви около 5 минути. Прибавя се 1 с.л. масло, след малко – и бялото вино.
-
С бъркане се прибавят пилешкия бульон и брашното. Оставете да кипне, като се разбърква непрекъснато.
-
Изстиналото месо се поднася с приготвения сос.