Маслото, чесъна, червения пипер, подправките (по избор), солта и черния пипер се смесват в купа.
Пуешките гърди се поставят с кожата нагоре в тава за печене. С помощта на четка ароматната смес се намазва върху кожата на месото. Добре е леко да се повдигне кожата и да се сложи от сместа под нея, за повече вкус. Оставащата смес се запазва. Покрива се с фолио.
Запича се в предварително загрятата фурна за около 1 час. Готовото месо се намазва с последната смес.
Слага се във фурната да се допече за още 30 минути. Готовото пуешко се оставя да си почине, преди да се сервира.
През това време, сместа от тавата се отцежда от излишна мазнина. Прехвърля се в тиган на средна температура. Прибавя се дивия лук и се готви около 5 минути. Прибавя се 1 с.л. масло, след малко – и бялото вино.
С бъркане се прибавят пилешкия бульон и брашното. Оставете да кипне, като се разбърква непрекъснато.