Филетата сьомга се нареждат в тава за печене, заливат се със сока от лимон и се пекат на 230 С, покрити с фолио, за около 12 – 14 мин.
В блендер се смесват предварително изпечените червени чушки, пармезана, царевичното нишесте, чили соса и чесъна. Добавя се и пресния кориандър, нарязан на ситно, а накрая всичко се залива с пилешкия бульон. Пасира се до получаване на гладка смес.
Готовата смес от червени пиперки се прехвърля в касерола и се оставя на силен огън да заври. Температурата се намаля и се оставя да покъкри за 5 – 6 минути.
Пастата се сварява за около 7 минути.
Соса от печената сьомга се смесва със соса от червените пиперки, след което се разбърква чаена чаша и половина от него със сварената паста.
Сьомгата се сервира в подходящи чинии и се гарнира с пастата. Останалата част от соса се използва за да се залее рибата.
По желание към пастата може да се добавят печени печурки.