Начало > Основни ястия > Печена патица с ябълки

Печена патица с ябълки

Печена патица с ябълки
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 бр. дива патица
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 4 бр. картофи
  • 6 бр. ябълки
  • 1 стр. розмарин
  • 5 ч.л. кориандър семена
  • 5 бр. черен пипер на зърна
  • 5 ск. чесън стар
  • 1 ч.л. сол морска

Начин на приготвяне

  1. Патицата се измива и подсушава.

  2. В хаванче се счукват семената черен пипер и кориандър. Добавят се розмарина, скилидките чесън и морската солта.

  3. Счукват се добре, пресипват се в малка купичка и се долива зехтин. Патицата се намазва с тази смес от поправки от вътрешната и външната страна.

  4. Патицата се напълва с почистените картофи и 3 ябълки. Зашива се добре и се поставя в тава без мазнина.

  5. Около нея се нарязват на четвъртинки другите ябълки. Покрива се с алуминиево фолио.

  6. Фурната се загрява до 180 С. Патицата се пече около 1 час и 30 мин. Фолиото се премахва и се допича до образуване на кафява хрупкава коричка.

  7. Украсява се с пресен магданоз, нарязва се на порции и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?