Печена патица с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Патицата се измива и подсушава.
-
В хаванче се счукват семената черен пипер и кориандър. Добавят се розмарина, скилидките чесън и морската солта.
-
Счукват се добре, пресипват се в малка купичка и се долива зехтин. Патицата се намазва с тази смес от поправки от вътрешната и външната страна.
-
Патицата се напълва с почистените картофи и 3 ябълки. Зашива се добре и се поставя в тава без мазнина.
-
Около нея се нарязват на четвъртинки другите ябълки. Покрива се с алуминиево фолио.
-
Фурната се загрява до 180 С. Патицата се пече около 1 час и 30 мин. Фолиото се премахва и се допича до образуване на кафява хрупкава коричка.
-
Украсява се с пресен магданоз, нарязва се на порции и се сервира.