Печен черен дроб с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г дроб черен телешки
- 2 гл. лук кромид стар
- 4 ск. чесън стар
- 700 г картофи
- 4 бр. червени чушки
- 2 бр. ябълки
- 700 мл бульон пилешки
- 4 бр. дафинов лист
- 5 щипка черен пипер млян
- 2 щипка кимион
Начин на приготвяне
-
Лукът и чесънът се почистват и се режат на дребно.
-
Запържват се до леко златисто в сгорещено олио.
-
Черният дроб се измива, почиства се добре и се реже на кубчета.
-
Чушките се почистват от семките и дръжките и се режат на лентички. Няколко от тях се запазват за украса, а другите се нарязват на кубчета.
-
Ябълките се почистват, обелват се и се настъргват на едро ренде.
-
В тава или йенска тенджера се нареждат на пластове картофи, чушки, черен дроб, дафинов лист, ябълка, лук и чесън, като междувременно продуктите се посоляват и овкусяват с подправките.
-
В съда внимателно се добавя пилешки бульон.
-
Пече се на 200 С за около час.