Начало > Основни ястия > Печен черен дроб с ябълки

Печен черен дроб с ябълки

Печен черен дроб с ябълки
80
x10
1
80
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лукът и чесънът се почистват и се режат на дребно.

  2. Запържват се до леко златисто в сгорещено олио.

  3. Черният дроб се измива, почиства се добре и се реже на кубчета.

  4. Чушките се почистват от семките и дръжките и се режат на лентички. Няколко от тях се запазват за украса, а другите се нарязват на кубчета.

  5. Ябълките се почистват, обелват се и се настъргват на едро ренде.

  6. В тава или йенска тенджера се нареждат на пластове картофи, чушки, черен дроб, дафинов лист, ябълка, лук и чесън, като междувременно продуктите се посоляват и овкусяват с подправките.

  7. В съда внимателно се добавя пилешки бульон.

  8. Пече се на 200 С за около час.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?